Activiteit van gebruikers op internet bewaken

Met Kaspersky Endpoint Security kunt u gegevens registeren over bezoeken aan websites, waaronder toegestane websites. Op deze manier krijgt u een compleet overzicht van de browseractiviteit. Kaspersky Endpoint Security verstuurt gebeurtenissen over gebruikersactiviteit naar Kaspersky Security Center, naar het lokale logboek van Kaspersky Endpoint Security en naar het Windows-gebeurtenislogboek. Voor het ontvangen van gebeurtenissen in Kaspersky Security Center moet u de instellingen van gebeurtenissen configureren in een beleid in Beheerconsole of Webconsole. U kunt ook de overdracht van Webcontrole-gebeurtenissen per e-mail configureren, alsook de weergave van meldingen op het computerscherm van de gebruiker.

Browsers die de bewakingsfunctie ondersteunen: Microsoft Edge, Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Yandex Browser, Mozilla Firefox. Het monitoren van gebruikersactiviteit werkt niet in andere browsers.

Kaspersky Endpoint Security maakt de volgende gebeurtenissen over de activiteit van gebruikers op internet:

Voordat u bewaking van de internetactiviteit van gebruikers inschakelt, moet u het volgende doen:

Een interactiescript voor een webpagina in het webverkeer injecteren:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Algemene instellingenNetwerkinstellingen in het venster met de programma-instellingen.
  3. Schakel in het blok Verkeersverwerking het selectievakje Injecteer script in internetverkeer voor interactie met webpagina's in.
  4. Sla uw wijzigingen op.

Als gevolg hiervan zal Kaspersky Endpoint Security een webpagina-interactiescript in het webverkeer injecteren. Met dit script kunnen Webcontrole-gebeurtenissen voor het programmagebeurtenislogboek, het OS-gebeurtenislogboek en rapporten worden geregistreerd.

Zo configureert u de registratie van Webcontrole-gebeurtenissen op de computer van de gebruiker:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Algemene instellingenInterface in het venster met de programma-instellingen.
  3. In het blok Meldingen, klikt u op de knop Instellingen voor meldingen.
  4. Selecteer in het geopende venster het gedeelte Webcontrole.

U ziet nu de tabel met Webcontrole-gebeurtenissen en methoden voor meldingen.

5. Configureer de methode voor het melden van elke gebeurtenis: Opslaan in lokaal rapport of Opslaan in Windows-gebeurtenislogboek.

Voor het registreren van bezoeken aan toegestane websites moet u ook Webcontrole configureren (raadpleeg de onderstaande instructies).

In de tabel met gebeurtenissen kunt u ook instellen dat een melding op het scherm moet worden weergegeven en dat een melding per e-mail moet worden verstuurd. Voor het versturen van meldingen per e-mail moet u de instellingen van de SMTP-server configureren. Voor meer informatie over het versturen van meldingen per e-mail raadpleegt u de Help van Kaspersky Security Center.

6. Sla uw wijzigingen op.

Kaspersky Endpoint Security begint nu gebeurtenissen voor de activiteit van de gebruiker op internet te registreren.

Webcontrole stuurt gebeurtenissen van gebruikersactiviteiten als volgt naar Kaspersky Security Center:

Zo schakelt u de registratie van gebeurtenissen voor bezoeken aan toegestane websites in:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Security ControlsWebcontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. In het blok Extra, klikt u op de knop Geavanceerde instellingen.
  4. Selecteer in het venster dat opent het selectievakje Registreer het openen van toegestane pagina's.
  5. Sla uw wijzigingen op.

U kunt nu de volledige browsergeschiedenis bekijken.